Hårpleie | Shampoo

Slik vasker du håret riktig

Å vaske håret er da vel ikke noen big deal? Det er for så vidt riktig, men du kan alltid forbedre hårvasken slik at du legger et godt grunnlag for videre pleie. Følg med og finn ut hva som skal til for å oppnå det beste resultatet med sjampo og kjærlig pleie.

En sjamponering blir raskt til en rutine på linje med tannpuss og negleklipp. Kanskje er det på tide å tenke igjennom hårvasken og dra fordel av alt det gode du kan gjøre for håret ditt. Ta en titt på våre instrukser for riktig sjamponering å se om din rutine har rom for forbedringer.

Steg for steg instruksjon for riktig hårvask

Forberedelser: Kjem håret for å få ut rester av stylingprodukter.

Sjamponering: Vær sikker på at du bruker den riktige sjampoen for din hårtype. Er håret ditt fint, tørt, fett eller har du hatt antydninger til flass idet siste?

Vann – del 1: Fukt håret med lunkent vann.

Mengden: En liten klatt på størrelse med en hasselnøtt, er en passe mengde for kort til halvlangt hår. Øk mengden ettersom hvor langt håret ditt er.

Sjamponering: Bland sjampoen med litt vann i hånden og lag skum. Masser sjamposkummet fra hodebunnen og gjennom håret med sirkulære bevegelser. Pass på at ingen skarpe negler skader hodebunnen.

Vann – del 2: Skyll sjampoen grundig ut av håret, det er viktig at alle rester av sjampoen blir vasket ut. Bruk hendene og klem håret skånsomt mens du skyller ut sjampoen. Du er ferdig når håret kjennes helt gullende rent.

Vann – del 3: Til slutt gir du hår og hodebunn en oppfriskende dusj med kalt vann, det kvikker opp og stimulerer blodsirkulasjonen

Ekstra god pleie : En balsam dekker håret ditt med en tynn beskyttende film og gir håret ekstra glans, mykhet og gjør at det er lettere å håndtere. En hårkur reparerer de porøse hårstråene og bør brukes en gang i uken etter sjamponering for tørt eller skadet hår. Når du bruker hårkur, erstatter den balsamen ved en vask.

Vann – del 4: Skyll ut pleieproduktene med lunkent vann, igjen skal håret føles helt rent når du er ferdig.

Tørke håret: Vått hår er veldig sensitivt, så du bør unngå å forsøke å gni eller frottere det for mye i et håndkle. Trykk heller håndkledet mot håret. Håndkledet vil oppta fuktigheten fra håret uten at håret blir skadet av de harde bevegelsene..

Børsting: Kjem vått eller fuktig hår mykt for å løse opp knuter og floker. Bruker du unødvendig kraft kan det skade nyvasket hår som er ekstra sensitivt.

Hyppigheten av sjamponering: For å oppnå best resultat er en hårvask hver andre til tredje dag fint. Håret ditt vil verdsette den god pleien og belønne deg med et mykt og skinnende