Hårpleie | Shampoo

Keratin – mirakuløs pleie innenfra og ut

Noen, men slett ikke alle er forunt et tykt og sunt hår. Hvis du ønsker deg tykkere, sunnere hår, vil vi gjerne hjelpe. En av de sikreste veiene til sunt og lettstelt hår et hårets egen byggestein keratin. Selv om du sikkert ofte har hørt keratin nevnt, er det kanskje uklart for deg hva keratin betyr for din hårpleie. Følg med og sug til deg det vesentlig om keratin og mirakeleffekten det har på håret

90% av hvert hårstrå er keratin og 5-10 % er vann (avhengig av fuktigheten i omgivelsene); ellers inneholder håret lipider (fett), pigmenter og mineraler. Keratin er et fibrøst protein, som gir styrke og spenstighet til både den indre og ytre hårstrukturen. Proteinet keratin består av lange peptidkjeder som danner sterke tråder. Komposisjonen av peptidkjedene bestemmer hvert enkelt hårstrås struktur. Trådene som danner hvert enkelt hårstrå kan snu sin lange akse, bøye eller til og med folde.

Keratin som er intakt er ikke bare elastisk, det løses heller ikke opp i vann. Keratin tåler ekstreme temperaturer, både kulde og varme. Takket være keratin, kan håret tåle (eller i hvert fall tolerere en periode) solens varmende stråler og vinterens bitende kulde samt varmen fra stylingverktøy som krøll- og rettetenger eller andre varmebehandlinger.

Hår med nok keratin er vel utstyrt for å tåle disse stressfaktorer i omgivelsene. Allikevel vil hår som er mye utsatt for slike faktorer få skader i keratintrådene, som er ansvarlige for å holde strukturen i hvert enkelt hårstrå intakt. Når keratinen brytes ned til små nok tråder, blir den vannløselig og kan vaskes vekk.

Keratin styrker håret

Hvis håret ditt er skadet, eller hvis du ønsker å rette og styrke håret eller gjøre det mer motstandsdyktig mot stress, er det ingen grunn til ikke å nyte fordelene av en av de mange hårpleie og styling produktene med keratin.

Keratin tilsettes i hårpleieprodukter fordi det er en utrolig virksom ingrediens som forbedrer hårstrukturen innenfra og ut. Som et resultat vil håret gjenopprette sin sunne naturlige struktur. Keratin fyller inn huller og brudd på hårstrået og gjør det slik mer elastisk, blankere og lettere å style.

Visste du forresten at keratin ikke bare finnes i hårpleie-produkter, men også styling-produkter som mousse og hårspray. Alle disse produktene inneholder flytende keratin, som er identisk til den naturlige keratinen som finnes i menneskehår. Hårpleieprodukter som inneholder keratin gir håret optimal beskyttelse mot tap av fuktighet. Du vil også glede deg over hvor lettvint du oppnår gode stylingresultater.