Hårpleie | Shampoo

Få frem den naturlige glansen i håret ditt!

For mye styling og tørr, oppvarmet luft kan dessverre gi matt og slapt hår – et hår med grovt og ujevnt skjellag kan slett ikke reflektere sol og lys. Håret må være intakt, bløtt og spenstig for å kunne leke med lysets spill. Heldigvis er det å pleie håret friskt igjen bare barnemat i våre dager. Under vil vi gi deg de beste og raskeste rådene for å finne den livlige, lekne gløden i ditt hår. 

Håret vil se strålende ut og være smidig så lenge det får riktig pleie. Se alltid etter hårpleieprodukter som passer til din hårtype og – farge. For eksempel er det spesielle hårpleieprodukter for å pleie blondt hår med gylne hårpigmenter for ekstra flott glans. Disse produktene inneholder også ingredienser som varsomt jevner håroverhuden gjennom å tette igjen hullene og ujevnhetene med stoffer som ligner hårets egne byggeklosser. Hårets nå mye glattere overflate er klar for å stråle om kapp med vårsolens stråler eller i skjæret fra et stearinlys om kvelden.

Pleieserien for fargebehandlet hår har lignende effekt. Fargebeskyttere beholder de intense fargepigmentene i håret, filtrerer ut UV-lyset og gir næring til håret helt ut i tuppene.

Flytende silkeingredienser gir mer glans og smidighet til kjedelig, sprøtt hår. Oljer og nærende serum øker også hårets evne til å reflektere lyset. Tørt og utmattet hår drar god nytte av pleieprodukter som inneholder sheasmør og kashmirproteiner som trenger dypt inn i håret. Disse ingrediensene skaper imponerende smidig hår som blender med  fascinerende lysrefleksjoner. Etter påføring av disse pleiende spesialproduktene, svøp gjerne håret i folie for optimalt resultat. Varmeutviklingen øker effekten av de pleiende ingrediensene.

Hvis det er mulig, gi håret ditt en kurbehandling én gang i uken, om ikke det, så i hvert fall minst en gang i måneden. Dette gir håret nødvendig fuktighet.

Som en tommelfinger-regel, er det best å holde seg til produkter fra én produsent. Produktene i en serie søker å utfylle, forsterke, harmonisere og komplementere hverandre. Synergieffekten kan gi deg mer valuta for pengene. 

Ekstra tips for ekstra glans

Ekstra tips for ekstra glansDet er også noe annet du kan gjøre for å gi håret den etterlengtede silkeglansen. Rettere sagt, det du ikke bør gjøre er det viktigste: ikke slit og skad håret unødvendig. Sjamponer håret med lunket vann heller enn varmt. Skyll det gjerne med lunket til kaldt vann. Sender tanken på kaldt vann frysninger nedover ryggen din? Ikke gi opp før du har prøvd. Du kan komme til å like det oppfriskende kalde vannet og føle livsgleden vokse på opplevelsen. Klapp håret forsiktig tørt med håndkle heller enn å gni det tørt med harde bevegelser. Om tiden tillater det, la håret lufttørke i stedet for å føne det (Dersom du ikke ønsker den glatte elegante looken), eller bruk føneren bare en kort stund. Pass på å alltid bruke varmebeskyttende produkter før varme stylingapparater som hårføner eller rettetang.