Alt du trenger å vite om hårpleie for menn

En du liker en kul, kort frisyre eller et lengre og litt mer utemmet hår, starter en velpleid stil med hårpleien. Lær mer om hva som er viktig når det gjelder menns hår, hvilke pleieprodukter som finnes og hvordan du bruker dem.

 

Tiden er avgjørende. Det er mottoet for de fleste menn når det gjelder hårpleie og styling: En rask hårvask, en hårføning og kanskje litt styling med gel eller pomade. Men noen ganger er det verdt å bruke litt mer tid på håret, spesielt når det er tørt, stresset eller fett. Her er en enkel og kortfattet oversikt over alt du trenger å vite om hårpleie.

Menn: Slik vasker du håret riktig

null

Med kun  noen få steg og de rette produktene kan det være enkelt å oppnå et livfullt, sunt hår.

 

Når det gjelder sjampo, må du først fastslå hvilken hårtype du har og deretter bruke en sjampo som passer til din hårtype. Hvis du er usikker på hårtypen din, kan du alltid be frisøren din om råd.

 

Bruker du stylingprodukter regelmessig, er det viktig at de vaskes godt ut av håret. Til dette kan du bruke en vanlig, mild sjampo. Føles håret ditt livløst? Prøv en sjampo som inneholde koffein. Akkurat som morgekaffen din vekker deg, vil koffeinet i sjampoen stimulere hodebunnen og sikre at hårrøttene får nok næringsstoffer.

 

Tørr hodebunn eller flass? Du kan håndtere dette problemet raskt og effektivt ved å bruke en spesialsjampo mot flass. Aktive substanser, som f.eks. sinkpyrithione, bekjemper årsaken til flass (i de fleste tilfeller er det en gjærsopp) og reduserer dannelsen av den. Tips: Selv når flasset er borte, bør du bruke antiflass-sjampoen en eller to ganger i uken som et forebyggende tiltak.

Årsaker til fett hår hos menn

Fett hår kan skyldes flere ting. Ernæring, gener og at man ofte drar fingerene gjennom hår – alle disse kan føre til fett hår. Bekjemp overaktive fettkjertler i hodebunnen med en silikofri sjampo for fett hår. Denne sjampotypen inneholder overflateaktive stoffer som grundig rengjør og reduserer fett i hodebunnen i tillegg til sammentrekkende midler som trekker sammen talgkjertene for å holde kontroll på fettproduksjonen. Tips: Ikke bruk oljete hårsjampooer hver dag – to eller tre ganger i uken er nok. På de andre dagene bruker de en mild, oljefri og fuktgivende sjampo.

Hårpleie for menn: fem obligatoriske produkter

null

Spesielt langt hår krever spesiell pleie.

Hva kan du gjøre for håret foruten å bruke den rette sjampoen? Disse produktene er også viktige:

 

Balsam

Sjamponere og så er du ferdig? Prøv en balsam (spesielt hvis du har langt hår). Den vil fungere som et bskyttende lag i håret, glatte ut der ru ytre kultikulalaget med en tynn hinne. Den vil også tilføre viktige næringsstoffer til håret. En balsam kan gjøre håret lettere å gre og forme og få kontroll over flygende hår.

 

Tips: Selv om det er viktig å bruke balsam i lengre hår, kan menn med kort hår la være.

null

Gliss Performance Treat Protein+Cocoa Butter

Menn med langt hår: Prøv hårkurer

Bevar langt hår sunt og glansfullt ved å bruke en hårkur en gang i uken. Arbeid den godt inn i håret og la den virke i ca. fem til minutter. Skylles godt ut. Har du det travelt? Bruk gjerne et leave-in-produkt.


Håtonic

Ønsker du mer volum? Prøv en håtonic. Dette produktet består vanligvis av flytende urteekstrakter. Hva gjør den? En tonic regenererer håret fra rot til spiss og fremmer blodsirkulasjonen. Resultatet: en sunn hodebunn og et sterkt og glansfullt hår.


Volumpulver eller tørrsjampo

Et annet alternativ for umiddelbart økt volum i langt hår: Tørrsjampo. Denne sprayes på hårrøttene, arbeides in i håret og børstes ut. Alternativt kan du prøve et volumpulver. Dette påføres også på hårrøttene og arbeides inn i håret med fingertuppene.


Glem ikke skjegget!

Det er ikke bare håret på hodet ditt som trenger spesiell pleie, men også ansiktshåret. En mild sjampo vil hjelpe til å sikre at skjegget er rent, men ikke uttørret. Rengjør skjegget hver andre til tredje dag for å fjerne eventuelle rester. Etter vask bruker du en skjeggolje. Den fungerer som en naturlig mykgjører og fuktighetsbevarer takket være dens blanding av basis- og essensielle oljer. Bonus: Huden din vil også dra nytte av den.

Ekstra hårpleietips og råd for menn

Selv ikke de beste produktene vil hjelpe hvis du skyller dem ut for raskt. La mottoet ditt være: «La det virke». Multitask: Bruk ventetiden til å barbere deg eller pusse tennene.

Etter sjamponering, bruk av balsam eller en hårkur: Skyll alltid grundig. Produktrester kan bygge seg opp og tynge ned håret slik at det ser tjafsete ut.

Vask i håret i varmt vann, da det kan tørke ut håret. Lunkent vann er best. Er du tøff nok, skyller du over med kaldt vann til slutt for ekstra glans.

oppdag: