Hårpleie | Krusete hår

Elektrisk hår – 5 tips til mere smidighet

Litt liv og røre i hverdagen er bra…men er ikke nødvendigvis så bra for frisyren! Spesielt på høst og vinterstid kan du oppleve at hårstråene skaper statisk elektrisitet som gjør håret krusete og vanskelig å kontrollere. Hva kan man gjøre for å unngå elektrisk hår? Vi har noen gode tips som gjør at du unngår krusete og elektrisk hår.

Det finnes ikke en bedre start på dagen enn velstelt hår. Men plutselig blir det elektrisk! Små hår som stikker ut til alle kanter ødelegger enhver frisyre. Dette er ett problem for håret spesielt på vinterstid, siden håret blir ladet med statisk elektrisitet på grunn av tørr luft og friksjon mot luer, hatter, skjerf og ullgensere. Dette forårsaker elektrisk hår. Men det finnes noen få triks til hvordan å temme elektrisk hår og få det under kontroll.

Tips nr. 1: Tem håret ditt med riktig pleie!
Riktig hårpleie lønner seg i lengden da håret blir sterkere og motstandsdyktig. Tørrhet og flisete tupper gjør at håret fort ser slitent ut og øker risikoen for elektrisk hår. Givende pleie gjør håret sterkere fra rot til spiss. Første trin for å unngå elektrisk hår er en god hårvask etterfulgt av velværene pleie. Bruk helst en anti-frizz shampo under vask, og vær påpasselig med å bruke en balsam og helst også ett Intensiv Care produkt da dette gir viktige næringsstoffer til håret og gjør det super smidig. Vær forsiktig: Varme fra en hårføner trekker fuktighet fra håret og kan skade strukturen. Luft tørking er best. Hvis du ikke kan tørke håret ditt uten hårføner skal du huske å bruke ett varme beskyttende produkt!

Tips nr. 2: Gjør håret sterkt med pleiende oljer
Er det vanskelig å kontrollere de små hårene som stikker ut? Bruk en olje i håret som nærer og bearbeider håret sånn at det blir smidig. Du behøver ikke å bekymringe deg om ett fett utseende. De nye produktene er beriket med nærende oljer og har en lett tekstur som absorberes raskt uten at det får håret til å se fett ut. I stedet etterlater de en vakker, sunn glans - ideell som siste finish! Ekstra tips: Massér produktet inn i tuppene, for eksempel hvis du vil kontrollere elektrisk hår i en trendy hestehale.

Få håret til å se smidig ut med glatt hestehale

Tips mot elektrisk hår

Alt annet enn elektrisk hår: En hestehale får håret til å se silkebløtt ut - sett på Erin Fetherston show i New York

Tips nr. 3: Gjør håret smidig med hårspray
Det beste våpenet mot elektrisk hår: fikserende hårspray er ett must-have hvis du vil temme elektrisk hår. Bare spray de forskjellige delene i håret før styling, dette gir ett holdbart, definert utseende. Som siste finish sprayer du håret fra en avstand på sirka 30 cm – på den måten fordeler partiklene seg jevnt og frisyren holder mye bedre. Profesjonelt triks: Spray hårspray inn i hånden og gni innholdet forsiktig over frisyren. For å kontrollere små hår på toppen kan du fukte en tannbørste med hårspray og gre forsiktig over de små hårene som stikker opp.

Tips nr. 4: Fjerne krusete hår lett og enkelt
Hvis ingenting hjelper mot uønsket krusete og elektrisk hår er styling gel en sikker vinner. Hårgelé er et kjærkomment produkt, spesielt for ett trendy og vått utseende. Det garanterer alltid en perfekt definert frisyre - chic, elegant og dramatisk!

SOS - førstehjelp: Hvis du kommer direkte fra kulden til ett oppvarmet rom og deretter tar av deg ull lua er elektrisk hår ofte ett faktum. Håndkrem og leppepomade kan hjelpe deg i denne situasjonen. Sånn gjør du: Spre en liten mengde på håndflatene og forsiktig gni det over håret.

Tips nr. 5: Gjør håret lett og luftig med anti-frizz produkter
Hår bløtt som silke: Anti-frizz produkter fungerer fantastisk når du ønsker å temme uregjerlig hår! Sprayer, eliksirer eller lotion: anti-frizz produkter reparerer hårfibrene, låner ekstra smidighet og gir rikelig med fuktighet for å forhindre elektrisk og krusete hår. Forebyggende produkter er den beste måten å unngå elektrisk hår, deretter riktig hårpleie: når du børster håret – bruk helst ikke en børste til våte floker! Bruk en grov kam i stedet sånn at du unngår å knekke håret og dermed også hindre uønsket frizz.

Galleri: Farvel til elektrisk hår: Silkemyke frisyrer