Hårpleie | Flass

Skånsom pleie for sensitiv hodebunn

Er hodebunnen noen ganger så irriterende kløende at du holder på å gå av hektene? Er du plaget av en ubehagelig sviende og stram hodebunn?  Her får du vite mer om hva som forårsaker disse hodebunnsplagene, og viktigst av alt, hva du kan gjøre for å gjenopprette den gode balansen igjen.

For noen er sensitiv hodebunn et konstant problem, andre opplever det mer sporadisk. Årsakene kan være klima, hyppig eller feil ved permanent, hårfarging eller reaksjoner på hårprodukter. Irritert hodebunn kan også ha indre årsaker. Stress eller spenninger kan bidra til ubalanser i huden og hodebunnen.

Skader på hodebunnens beskyttende lag.

Akkurat som huden er hodebunnen dekket av et beskyttende lag. Forestill deg hodebunnens beskyttende lag som en mur. Her er horncellene murstein, og sementen som holder mursteinen på plass er lipider, fettstoffer. Ytre faktorer kan delvis fjerne fettstoffene, og gjør at “muren” blir full av huller. Dette fører både til at huden kan miste fuktighet og at skadelige stoffer kan trenge inn i hodebunnen. Den blir irritert, begynner å klø, svi, flasse eller kan kjennes ganske stram.

Sensitiv hodebunn på grunn av skadelig hårpleie

Vasker du håret daglig og bruker like hyppig alkoholholdige stylingprodukter som mousse eller hårgele? På sikt vil en slik behandling tørke ut hodebunnen. Er det nødvendig for deg å vaske håret daglig bør du bruke en mild sjampo. Erstatt for en periode alkoholholdige stylingprodukter med  leave-in balsam, stylingspray eller voks.

Klimaendringer kan forverre sensitiv hodebunn

Tørr oppvarmet luft om vinteren og air-conditioner om sommeren er en belastning på huden, inkludert hodebunnen. I disse periodene er fuktgivende sjampoer, balsamer og leave-in balsamer gull verdt for hodebunnen. Hodebunnen får masse fuktighet uten de store mengdene lipider(fett) som kan gi tungt hår, spesielt hvis du har fint tynt hår.

Slik gjenoppretter du balansen i hodebunnen:

oppdag: Balsam Flass Shampoo