Hårpleie | Beskytte

Slik bevarer du fargen om sommaren

Vi elsker sommeren og kan ikke få nok av de endeløse solfylte dagene, den blå himmelen og de lange, lyse kveldene. Men håret vårt er ikke like begreistret. For mye sollys har en skadelig effekt som resulterer i tørt, sprøtt hår med flisete tupper og falmet farge. Og dette blir bare verre når vi svømmer, siden både saltvann og klorvann intensiverer skaden på håret. Derfor er det viktig å vite hva du bør være oppmerksom på i sommermånedene og hvordan du gir håret den ekstra pleien det trenger. 

Hvordan sommaren påvirker håret

null
© istock

Hvordan sommerens elementer påvirker deg avhenger av en rekke faktorer og varierer fra person til person - tiden du tilbringer i solen, hvor mye du svømmer og hårtypen din – hvor porøs den er og om den har vært farget. Les videre for å finne ut hvorfor følgende kan være skadelig for håret hvis det utsettes for over store mengder av tid. 

Solen

Hår i solen påvirkes av UV-stråler på samme måte som et stykke farget stoff som blir liggende i solen for lenge – solen bleker det og gjør at det falmer. Farget hår er mest utsatt for risiko, siden UV-strålene bryter ned fargemolekylene og kan endre fargen – så håret blir messingaktig eller får gule eller oransje toner. Overeksponering for sol endrer ikke bare fargen, men endrer også struktur og utseende, så det fremstår livløst og dehydrert. Simning och vått hår

Svømming og vått hår

Sommeren er synonymt med vann. Enten du elsker å plaske i havet eller foretrekker en forfriskende dukkert i et basseng, er det stor sjanse for at du vil tilbringe mye tid i vannet i sommer. Og dette er ikke gode nyheter for håret ditt. De fleste svømmebassenger inneholder klor, som er en type blekemiddel som fjerner fargen fra håret. Farget blondt hår lider mest og kan til og med bli grønt av de blå pigmentene i kloren. Selv om saltvann ikke er like skadelig som klorvann, kan saltvann også føre til at hårfargen falmer, endrer farge og håret blir sprøtt. 

Tre tips for å bevare fargen hele sommaren

null

Gliss Color Protect & Shine er spesielt utviklet for å beskytte farget hår.

Alle disse potensielle skadene kan høres litt alarmerende ut, men det er ikke nødvendig å få panikk når solen titter frem eller føle at du må gjemme deg bort i skyggen hele sommeren. Det finnes ting du kan gjøre for at hårfargen skal se fantastisk ut og for at håret ditt skal forbli i god stand. 

1. For blondt hår: behold en naturlig blond farge 

Hold håret blondt og sommerlig med Schwarzkopf Blonde Lightening Spray, som reagerer med varmen for å gjøre håret gradvis lysere for å skape myke, solfylte reflekser. Sprayen kan brukes som en trinnvis lysning av hele håret, for å friske opp hårrøttene eller for å skape solkyssede striper. Formelen inneholder nærende arganolje som pleier håret under lysningsprosessen og etterpå. 

null

2. Riktig pleie for sommerhår 

Gi håret den pleien det trenger med produkter som er utviklet for å tilføre næring og reparere hår som er skadet eller overeksponert for sol. Gliss Color Protect & Shine-serien inneholder et UV-filter som reparerer skader og gjenoppretter hårfargen. Suppler pleierutinen med Gliss Color 2-i-1-behandlingen, som kan brukes som balsam eller hårmaske for å reparere skader, skape naturlig glans og gjenopprette et sunt hår.

null

3. Frisker opp med toning eller striper

Dette er sannsynligvis ikke det beste tidspunktet å eksperimentere med dristige nye farger på, men det er enkelt å vedlikeholde eller forbedre din eksisterende farge med tonere eller highlights. Hvis håret ditt er farget eller har en tendens til å bli messingfarget i sommermånedene, er en toner en fin måte å endre uønskede gule eller oransje toner på. Den toner ned håret slik at den dekker de varme undertonene, nøytraliserer den messingfargede nyansen og gir mer glans til håret. Highlights kan også gjøre underverker, siden de forsterker den solkyssede, strandaktige sommerlooken uten særlig mye vedlikehold. De bidrar til å dekke røtter som vokser ut og holder looken naturlig og flatterende med minimal innsats. Blonde highlight-sett M1 Super Highlights og M3+ Easy Highlights hjelper deg med å friske opp ditt sommerblonde hår. 

Ta vare på deg selv der ute

I tillegg til tipsene ovenfor er det en rekke andre ting du kan gjøre for å minimere falming og skade på håret i sommermånedene. Bruk hatt når du kan, prøv å skyll håret etter å ha svømt i sjøen eller i bassenget, og vær forsiktig med håret når det er vått. Håret vil takke deg for det.

oppdag: