Hårpleie | Balsam

Hva er balsam?

Hva er balsam og hvilken nytte har håret av den? Hva er forskjellen mellom sjampo og balsam? Hvorfor bør en bruke både hårkur og balsam? Vi forklarer hvorfor balsam alene ikke kan gi håret all den pleie det trenger, og hvordan du skal bruke hårkur for å gi håret en komplett pleie

Det engelske ordet for balsam bygger på frasen ”to condition something”, dette betyr å sette noe i sin rette tilstand. Hvorfor trenger vi å sette håret i en slik ”riktig tilstand”? Hvis håret blir i god stand etter en hårvask med sjampo, hva kan så en balsam tilføre? Hvilken ”tilstand” er det den setter håret i?

Faktum er, en sjampo renser håret, mens en balsam tilfører ingredienser som beskytter håret og gjør det vakrere.

Vi bruker sjampo for å fjerne hårtalg, rester av stylingprodukter, døde celler og skitt fra hodebunnen, en bieffekt av sjamponering er at hårets skjellag sveller litt. Skjellaget som vanligvis dekker hårskaftet i en tett jevn formasjon, som taksten dekker et tak, blir løftet svakt ut fra hårskaftet. I denne tilstanden er håret mer følsomt for ytre påvirkninger og varme. Det er nå at balsamen med sine egenskaper er viktig. Balsam får hårets skjellag til å legge seg og gjenoppretter den faste strukturen, uten åpninger eller hevede skjell. Håret er nå klart til styling og vil greie seg igjennom dagen uten alvorlig skade. Hår som har fått en korrekt behandling med balsam er elastisk, holder godt på fuktigheten og er blendene glansfullt

Hårkur – en regelmessig del av en god hårpleie

Faktum er, balsam eliminerer ikke behovet for regelmessig bruk av hårkur.

Balsam beskytter håret mellom hårvask, men den virker ikke langsiktig pleiende på håret. Derfor kan det være nødvendig med jevnlig bruk av hårkur.

Dag ut og dag inn blir håret utsatt for skade. Bortsett fra styling uten varmebeskyttelse er miljøfaktorer som varmt eller kaldt vær, oppvarmet luft innendørs, vind og uv-stråling, faktorer som sliter på håret. Skadet hår reparerer ikke seg selv. For å vedlikeholde og reparere trenger det hjelp i form av hårkurer. Disse behandlingene er designet for å reparere skadene både i hårets indre struktur og skjellaget. Resultatet er hår som føles silkemykt og ser sunt ut.

Tips: Oppnå et bedre resultat ved å påføre hårkur i håndkletørret fremfor vått hår.

oppdag: Beskytte Balsam