Hårstyling | Hårtrender for menn

Hårprodukter for menn: Den ultimate guiden

Hvilke produkter trenger menn for styling av ulike frisyrer? Og hva er forskjellen på produktene? Her finner du viktige stylingregler som alle menn burde kjenne til. Hair we go!

 

Menn som sjelden eller aldri oppsøker frisørsalonger, er en saga blott. En stilig hårfrisyre er nå like obligatorisk som et velpleid ansikts- og kroppshår. Følg våre enkle tips for å gjøre menns hårpleie enda bedre!

Nyttige stylingmidler for menn

null

I tillegg til hårføner og en kam, bør en god børste også være en del av basisutstyret. Invester i en børste med naturbust, eller en massasjebørste med avrundet bust av plast, gummi eller tre. Den hjelper til å massere hodebunnen og fordele de naturlige oljene i hår og hodebunn.

 

For styling av lengre hår, kan menn også bruke en rettetang. Tips: En modell med keramiske overflater er spesielt skånsom mot håret. Bruk en varmebestandig spray før utglatting eller føning, spesielt hvis du har langt hår.

Samtidig som du fokuserer på håret, bør du også huske å temme viltvoksende øyenbryn med en pinsett! Denne bør desinfiseres regelmessig med alkohol.

Hva du bør eller ikke bør gjøre

  • Bruk voks eller clay for en uformell og litt røff finish.
  • Har du lengre hår, bør du unngå gel. Den vil gjøre håret stivt og vanskeligere å style. Bruk heller noen dråper hårolje på tuppene, den bidrar til å pleie håret og gi glans.
  • Vær forsiktig hvis du bruker hårspray etter bruk av gel eller voks: frisyren holder seg lenger, men den kan fremstå som fettete og uflidd.
  • Start alltid med en ertestor mengde av produktet, og ha i mer under stylingen hvis nødvendig. Det er lettere å tilføre enn å fjerne!

 

5 produkter for en vellykket styling

Det finnes mange produkter å velge mellom. Her får du en liten oversikt over hva som skiller produktene fra hverandre, og hvordan hvert av dem kan brukes 😊. Finn det som passer til din stil!

Voks for en uformell og røff finish

null

Hårvoks gir lett til middels sterkt hold og blir aldri stiv. Voks kan brukes for å skape et mykt, naturlig hold i frisyrer, som f.eks. en klassisk «bedhead»-look. Voks fungerer perfekt i både tynt og tykt hår.

I motsetning til hårgel, som for det meste inneholder alkohol, forblir hårvoksen smidig og har ikke så lett for å tørke ut. Du kan derfor arbeide med voksen til du oppnår den frisyren du ønsker ved bare å dra fingrene gjennom håret.

 

Got2b glued wax gir håret sterkt hold og kan formes på nytt i løpet av dagen. 

Teksturgivende clay for en matt og naturlig finish

null

Hårclay likner på voks og har vanligvis middels lett til middels kraftig hold. Clay er perfekt når du ønsker en matt finish da den gjør håret mykt. Den gir lite eller ingen glans og ser svært naturlig ut. Clayen fungerer godt i tykt hår hvor den løser opp floker og gjør håret mykere, noe som gjør det mulig å style håret i løpet av dagen. Ønsker du en avslappet og naturlig look? Da er clay tingen for deg 😉.

 

iStylers texture clay gir en matt og holdbar frisyre som du kan forme på nytt i løpet av dagen. 

Paste kan brukes til spontan restyling av håret

one dam image

Hårpaste ligner mye på clay, men er generelt sett tykkere og kan være litt mer klebrig. Den er utformet for å få håret til å se og føles mykt og ikke klebrig eller stivt, samtidig som den holder håret på plass. Paste gir mer allsidighet sammenlignet med clay og voks. Du kan style en frisyre med paste om morgenen og restyle den senere på dagen.

 

 

Got2b phenoMENal moulding paste gir en stilig groomed look som holder hele dagen.

Pomade for en elegant look

null

Pomade gir et glatt, blankt og formbart hår. Pomade er ofte oljebasert, men kan også være vannbasert. Den stivner ikke når den tørker, hvilket gjør den svært allsidig. Egenskapene i pomaden som gjør at den blir stiv, bidrar til at man kan skulpturere frisyrer, som f.eks. en pompadour-sveis eller en look inspirert av 60-tallet. En ertestor mengde er nok til å skape en teksturert og glansfull finish for en elegant look.

Gel for en mer glansfull look

one dam image

Gel er ofte menns første stylingprodukt. Den er vannbasert og gjør håret stivt, så man kan si den «fryser» håret på plass. Gelen kan gjøre at håret ser tynnere ut, og den kan brukes til å skape definerte pigger. Du kan også bruke gel som et forbehandlingsprodukt ved å påføre en ertestor mengde i vått hår før du føner det. Dette gir god kontroll på håret, gjør det lett og luftig for en siste touch.

oppdag: