Hårfarge | Sølvfarget hår

Alt du trenger å vite om å bli grå

Å bli grå i håret er uunngåelig –  det skjer med oss alle på et eller annet tidspunkt. Men heldigvis, på grunn av holdningsendringer og sosiale normer, gir det ikke lenger samme følelse av panikk ved første tegn på grått hår. Som en videreføring av den stigende trenden vi har sett de siste par årene, ser vi at 2021 kommer til å se et økende antall kvinner og menn som omfavner sin naturlige gråfarge, eller til og med farger håret sitt grått! Å bli grå er en personlig og inspirerende reise, og vi er her for å hjelpe deg – les videre for å finne ut alt om å bli grå! 

Den fysiske prosessen

null

Så la oss gå tilbake til det grunnleggende og forstå hvorfor vi overhodet blir grå. Vel, hårsekkene inneholder et stoff som kalles melanin (pigmentet i håret), og når kroppen slutter å produsere melanin, mister håret fargen og blir grått eller hvitt. Alderen der det skjer i varierer veldig – hovedsakelig avhengig av genetikk. Kanskje oppdager du den første stripen av grått eller hvitt når du er 16 år gammel, eller du kan være i 40- eller 50-årene før det oppstår. Men i gjennomsnitt finner de fleste kvinner i 30-årene de første grå hårene, og når de blir 50 år vil de fleste kvinner sannsynligvis ha mer enn 50 % grå hår. Etter hvert som fargepigmentet reduseres, vil du også merke at håret endrer struktur og blir stritt og grovt. 

Legg ut på den grå reisen

null

Stripesett som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er perfekt for å oppnå et naturlig resultat.

Hvis du er klar til å stoppe fargingen og begynne å gå naturlig grå, bør du vite at det forplikter deg. Du våkner ikke bare opp en dag med en vakker sølvmanke; det er en lang og arbeidskrevende prosess som kan ta måneder. Du trenger mye tålmodighet og utholdenhet, og det er opp til deg hvordan du bestemmer deg for å takle dette. Les videre nedenfor for tre ulike tilnærminger til grått. 

 

La det vokse

Dette er den enkleste og billigste løsningen, men ikke nødvendigvis den mest flatterende. Bare la røttene dine vokse og la naturen ta sin tid. Etter hvert vil røttene være ferdig utvokst, og du får et hode fullt av nydelig grått hår. 

 

Kort og søtt

Hvis du ikke klarer å vente på at det lange håret skal gro ut, kan du alltid satse på klipp. La røttene vokse noen få centimeter og få en kort frisyre, som for eksempel en pixie cut, for å gjøre overgangen mer glidende og kortere.

 

Highlights   

Hvis holder på å bli grå eller allerede farger håret for å dekke røttene, må du stoppe med grunnfargen og begynne å introdusere highlights. Dette distraherer, og blander seg diskret med det grå håret og gjør det mindre merkbart. For de med blondt hår kan overgangen være litt mer diskret, og stripesett som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er perfekt for å oppnå et naturlig resultat. 

Så pleier du grått hår

  • Grått hår trenger ekstra pleie fordi det har en tendens til å være tørt og sprøtt. Dermed kan grått hår se slitt og glansløst ut. Rundt 40-årsdagen kan du derfor velge å bytte til en spesiell antialdrings-sjampo og hårbehandlinger. Disse hårpleieproduktene dekker grått hår med et svært tynt lag av polymerer, ceramider og proteiner for beskyttelse og ekstra glans. Leave-in-sprayer gjør grått hår enda vakrere. Etter sjamponering sprayer du det bare inn i håret, grer gjennom og styler håret som du vanligvis gjør. Nyt effekten av denne behandlingen: Det grå håret ditt vil se og føles sunnere ut.
  • Balansert ernæring har også en positiv effekt på hår- og hårvekst. Dette gjelder spesielt biotin (også kjent som vitamin H), sink, jern, vitamin A, B2 og B6. 

 

*Source: www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth

one dam image
@istock

Blir du ikke grå?

null

Om du vill färga ditt gråa hår erbjuder Natural & Easy 100 % täckning, och garanterar ett naturligt resultat.

Fortsatt ikke bestemt deg? Kanskje du ikke er klar til å ta steget enda? Og det er også greit. I dag handler det om å ta de valgene som passer deg og din livsstil best. Grått hår ser vakkert ut, men det er viktigere å være fornøyd med hvem du er. Heldigvis finnes det et vell av flotte fargemuligheter til håret uansett hvilken farge du ønsker. Du kan finne produkter nær din naturlige farge og regelmessig friske opp røttene for å dekke grå hår, eller velge en helt annen look. Det er helt opp til deg. 

 

 

Hvis du er på jakt etter en rask og enkel guide til farging av grå hår, bør du ta en titt på artikkelen "Slik dekker du grå hår” –fra farging av de første hårlokkene til bevaring av fargen - vi deler de beste tipsene våre om hvordan du lykkes.

oppdag: