Hårfarge
Hårfarge | Blondering

Strålende blondt hår på en skånsom måte

Blond er fortsatt den mest ettertraktede av alle hårfarger. Hvis du ikke er født med det naturlige blonde håret du drømmer om finnes det muligheter. I dag er det både lettere og mer akseptabelt å hjelpe litt på naturen. Dagens intelligente blondering formularer er mer skånsomme enn de pleide å være, samtidig som de kan lysne ganske mørkt hår. Nedenfor gir vi deg en grunnleggende innføring i moderne hårbleking.

Med blondering sett kan du lysne håret ditt opp til åtte nyanser om den naturlige hårfargen din er mellomblond eller lys blond. Spesielle blondering sett for veldig mørkt hår (mellombrunt til sort) lysner håret enda to til tre nyanser uten uønsket rødskjær. Det hjelper å forstå hvordan bleking av hår foregår. Først åpnes hårets glatte skjellag. Dette gjør at hydrogenperoksiden i blekemiddelet kan trenge dypt inn i hårskaftet hvor det oksiderer (bleker) de eksisterende fargepigmentene. Hårets naturlige fargepigmenter blir da avfarget. De forskjellige blondering settene inneholder varierende konsentrasjoner av hydrogenperoksid og bleker derfor de naturlige pigmentene i forskjellig grad. Blekingen foregår i flere trinn og hårets farge endres gradvis. I løpet av prosessen endres håret fra sin naturlige farge via nyanser av rødt og gult før det når den endelige blonde fargen. Du bør derfor forsikre deg om at du velger det riktige settet for blondering som er tilpasset  nettopp din hårfarge og den blonde nyansen du ønsker å oppnå. Det er viktig at du følger virketiden i bruksanvisningen (30-45 minutter) for å forhindre at håret blir blondt med rød- eller gullskjær fordi blekeprosessen har blitt avbrutt for tidlig. Hvis blonderingsformularet blir sittende for lenge i håret, vil det ikke lysne håret betydelig, men det vil skade håret og gjøre det strålignende, tørt og porøst.

Etter bleking har håret behov for kjærlig pleie

Blondering sett kommer med en pleiende balsam for bleket hår. Vær nøye med å påføre denne sjampoen i nybleket hår, etter at håret er godt renset etter hårblekingen, og la den virke i tre minutter. De pleiende ingrediensene styrker håret og gjør det skinnende lyst og glansfullt. Har du nylig tatt en permanent eller kjemisk rettet håret? I så fall burde du vente to uker før du bleker håret, ellers kan du ende opp med et voldsomt skadet hår. Hvis blondering er en del av din regelmessige rutine, trenger du naturligvis ikke å ta blekemiddel i hele håret. Det er mer skånsomt og du får et vakkert resultat ved bare å påføre blandingen på etterveksten. Til slutt påfører du blandingen i hele håret og lar den virke to til fem minutter av den totale virketiden. 

Slik lysner du håret med blonde striper

Kanskje foretrekker du å friske opp hårfargen med noen velplasserte blonde striper i stedet for å lysne hele håret? Stripene kan lysnes to til seks nyanser lysere enn din naturlige hårfarge, og du kan velge å lysne forskjellige områder av håret. Striper kan brukes i lys blondt til mellombrunt hår. Du kan også prøve en applikator til striping, den striper håret i blonde og karamelltoner samtidig. Det lekne spillet i lysrefleksjonene fra disse stripene er vakkert og fascinerende. Å bare bleke striper av håret er også mye mindre belastende for håret enn å bleke alt håret. Hvis det er første gang du lager striper hjemme kan det være en god ide å be en venn om hjelp, spesielt for å lage striper i bakhodet.

Blond på den lettvinte måten: Blondering hårspray

Delikate nyanser kan ha en strålende effekt på håret. Blondering spray er ideelt for å ta trinnvise steg mot blond, eller bare for å gi håret litt blendende stråleglans. Hver påføring av sprayen lysner håret med en kvart hårtone. Varme eller solskinn forsterker bleke-effekten. Hårføning gjør derfor at bleke effekten av blondering sprayen blir mer effektiv. Siden det er en lav konsentrasjon av hydrogenperoksid i blondering spray, er påføringen relativt skånsom for håret. Blondering spray er allikevel ikke ment til daglig bruk, men kun til bruk i en begrenset periode. Hvis du vil unngå at håret blir glansløst mellom blekinger kan blondering spray være en lettvint løsning. Det er viktig at du gir håret litt ekstra pleie også når du spray blonderer det. Balsam etter hver sjamponering og en ukentlig hårmaske gjør at spraybleket hår bevarer en sunn glans.