C-\fakepath\For frisører DK-NO
Hårstyling

Stilige måter å legge håret til siden på

Håret til siden
Cara Delevingne’s myke blonde bølger er feiet til høyre over skulderen. To glitrende spenner holder styr på det store livlige håret bak.
© Getty Images

Å la håret falle over skulderen er en helt naturlig bevegelse for jenter med langt hår. Når rett, bølget eller krøllet hår får falle fritt eller fortsette i en kunstnerisk flette over skulderen, skaper det en nydelig myk look. Du har kanskje lyst til å prøve en av de mange variantene vi har av frisyrer med håret til siden i vårt galleri.

 • Håret kan legges til siden over skulderen om det er rett, bølget, krøllet eller flettet. Ved å legge håret til en side kan du variere mellom mange frisyrer til alle anledninger. I de fleste tilfeller gir asymmetrien frisyren et lekent preg. Her er en leken frisyre som inviterer til kreativitet – slipp deg løs og ha det gøy!

 • Slik legger du håret til siden

  Det er mange varianter av frisyrer med håret til siden. Hvis sideskill er en del av frisyren legges håret til motsatt side av skillen. Håret må minst rekke til litt nedenfor skuldrene for denne stilen. Det er mange måter å sikre at håret holder seg på plass i bakhodet. Du kan bruke nesten usynlige fliseklemmer eller pynte opp frisyren med hårsmykker eller flotte spenner.

  Håret kan falle løst, trekkes stramt til siden, eller det kan snurres eller flettes på vei til motsatt side. Stilen med håret til siden kan minne om en undercut hvis håret er trukket stramt tilbake på en side av håret. Rosaria Dawson (siste gallerifoto) tok stilen et steg videre og laget en sylskarp klipp over ett av ørene.

  Du kan la håret falle mykt og naturlig over skulderen eller du kan lage noen lekre beachbølger, glamourbølger, ha glatt hår eller krøller avhengig av din personlige stil eller anledningen. En ekstra leken utgave av frisyrer med håret til siden er en flott stram eller løs flette.

  Frisyrer med håret til siden kan inkludere en pannelugg eller hårlokker som ligger over pannen i myke bølger.

  Her kan du gi kreativiteten frie tøyler. Prøv ganske enkelt ut forskjellige varianter av frisyrer med håret til siden for å finne den stilen som passer best til ditt uttrykk. Styling mousse, volumiserende pudder og hårvoks kan være til god hjelp i stylingen din, disse produktene gjør håret mer føyelig og gir en forlokkende glans.

 • Galleri: Kjendiser med håret over en skulder

  Håret til siden + Kristen Stewart

  © Getty Images  

  Langt hår med snurr til siden

  På den ene siden har Kirsten Stewart snurret det glansfulle mørke håret sitt bak mot nakken. Hun har festet hårsnurren med usynlige fliseklemmer og latt resten av håret falle over venstre skulder.

  Håret til siden + Maika Monroe

  © Getty Images  

  Brudestil med håret flettet til siden

  På dette bildet ligner Maika Monroe (Zac Efron’s tidligere kjæreste) en brud. På venstre side er det bølgende blonde håret hennes fransk-flettet til nakken. Håret får så falle fritt over høyre skulder.

  Håret til siden + Angela Lindvall

  © Getty Images  

  Hestehale til siden

  Den amerikanske modellen Angela Lindvall samlet håret på siden til en enkel hestehale.

  Håret til siden + Reese Witherspoon

  © Getty Images  

  Bølgende hår til siden

  Reese Witherspoon’s variant av håret til siden har et snev av glamour. De store flotte krøllene gir frisyren ekstra glans.

  Håret til siden + Carly Rae Jepsen

  © Getty Images  

  Håret til siden med lang pannelugg

  Den kanadiske sangerinnen Carly Rae Jepsen (‘Call Me Maybe’) er et eksempel på en kul utgave av stilen med håret til siden. De lange sorte lokkene hennes faller over venstre skulder med endene snurret sammen. Panneluggen er det mest oppsiktsvekkende ved frisyren hennes.

  Håret til siden + Nina Dobrev

  © Getty Images  

  Lang hår til siden

  Skuespillerinnen og modellen Nina Dobrev (‘Vampire Diaries’) lot det lange håret falle over høyre skulder. Denne lekne 80-talls frisyren har en lav sideskill. I en stor myk bølge faller topphåret over pannen før det strømmer sammen med resten av håret til siden.

  Håret til siden + Marley Shelton

  © Getty Images  

  Hår med mellomlengde til siden

  Skuespillerinnen Marley Shelton (‘Scream 4’)  er et godt eksempel på mellomlangt hår til siden. Hun har brukt hårvoks for å kjemme håret bakover på en side. Det blonde håret får falle fritt på den andre siden og er til slutt krøllet inn.

  Håret til siden + Rosario Dawson

  © Getty Images  

  Undercut utgaven av hår til siden

  New York-jenta Rosario Dawson (‘Sin City’, 'Trance') har tatt stilen med håret til siden ett steg videre. I stedet for å trekke håret bakover på en side har hun en sylskarp klipp over venstre øre. Det tykke mørke håret hennes faller tilfeldig over høyre skulder i myke strandbølger. Denne asymmetriske frisyren vekker garantert oppmerksomhet.