C-\fakepath\For frisører DK-NO
Hårstyling

Catwalk-inspirasjon til sommerfrisyrene 2013

Sommerens hårfrisyrer
Da han introduserte sin lettvinte sommerkolleksjon, viste Salvatore Ferragamo hvor enkelt det er å lage en matchende lettvint frisyre
© Getty Images

Solen har for lengst drevet vekk gamle kong vinters kuldegys, som holdt oss inne med mange lag varmt tøy. Nå er tiden for åpne sko og lette korte sommerkjoler. Men hold an litt! Vi har enda ikke funnet de beste sommerfrisyrene. Modellene på catwalken fra motemetropolene viser hvordan du helt enkelt lager noen lekre frisyrer. Vi er glade for å gi deg noen tips til sommerhåret.

 • Nå er tiden kommet for å øve inn noen unike, men ganske enkle sommerfrisyrer som vil få deg til å se flott ut, uansett hvor du befinner deg i sommer. Om du starter sommeren på en eksotisk strand, eller gjør deg klar til sommerfest i hagen, oppdager skjønnheten i skogen eller ved en fjellbekk, frisyren din må være enkel og skal under noen ingen omstendigheter begrense din utfoldelse i solen. Å bruke for mye tid på frisørfaget i sommersolen er bortkastet tid. Uansett vil varmt og fuktig vær og kanskje vind på null komma niks gjøre kort prosess med din kunstferdig utformede frisyre. Ikke bli skremt hvis stylingen ikke blir som planlagt!  Bare kall det din rufsete sommerfrisyre. Om sommeren trenger ikke håret å være korrekt eller pinlig nøyaktig stylet med definerte krøller. La noen tuster stikke ut her og der, rufsete frisyrer er i tiden. Men rufsete er ikke synonymt med shabby. Vanstelt hår er slett ikke kult.

  Vi håper vi kan gi deg noen tips og litt inspirasjon som kan hjelpe deg å finne noen lettvinte sommerfrisyrer til sommerens yndlingsaktiviteter.

 • Slik holder du håret i form hele sommeren

  Håret ditt kan overleve en dag i solen, uten tegn til skade. Men over tid vil kombinasjonen av sol, vind, saltvann og klorvann gjøre sitt og etterlate håret tørt, sprøtt og kjedelig.

  Det har ikke noe å si om du er beach-blond eller solfylt brunette. I sommermånedene trenger håret ekstra pleie for å holde seg sunt og glansfylt.

 • Hårpleie med UV-beskyttelse: UVA og UVB filtre beskytter håret og den sensitive hodebunnen. I dag inneholder mange stylingprodukter disse beskyttende ingrediensene.

  Dekkoperasjon: Beskytt deg med en hatt hvis du tilbringer tid i solen. Hatter gir ikke bare håret og hodebunnen beskyttelse, de beskytter også mot solstikk. En hatt gir deg også en særpreget stil.

  Fest panneluggen på siden: I sommermånedene kan panneluggen være litt brysom. Under håret kan talgen bygge seg opp og produsere noen sommerkviser. La panneluggen vokse og fest den på siden.

  La hårføneren få en pause: Bruk  hårføneren så lite som mulig. Etter at håret har tørket naturlig i den skånsomme sommerbrisen, ser håret sunt og naturlig vakkert ut.

 • I vores galleri viser vi de nyeste sommerstyles i 2013 og giver gode stylingtips.I galleriet vårt viser vi deg de nyeste hårtrendene for sommeren 2013, og gir enkle stylingtips

 • Sommerens hårfrisyrer fra Catwalken

  Hestehalen med løkke

  © Getty Images

  Den fine sommerfrisyren: Hestehalen med løkke

  Modellene fra Naeem Khan Fashions bar elegante hestehaler med løkke..

  Lag en lav hestehale og bøy den inn under for å lage en løkke. Snurr enden av hestehalen rundt festet og fest den med hårnåler.

  Gi frisyren ditt personlige preg ved å feste lærreimer rundt i stedet for hår, eller en gullring-spenne som vi så hos Dries van Notens moteshow. Hestehalens feste kan også pyntes med fjær slik Gucci modeller viste.

  Denne hestehalen med løkke passer perfekt til glatt hår og midtskill. Blazere i sorbetfarger (rosa, oransje og rødtoner) ser ekstra flotte ut til denne frisyren.

  Elementer av wetlook

   

  Sommerfrisyrer med særpreg: Elementer av wetlook

  Rag & Bone redefinerte wetlooken med sine nye frisyrer. Bare det innerste håret, ved hårfestet, er blitt stylet til wetlook.  Lengdene er beholdt i en naturlig stil. Vi så også denne stilen presentert i moteshowene både hos Chanel og Alexander McQueen.

  Det er meningen at håret skal skinne, men det skal absolutt ikke være fett. Det er derfor lurt å ta det litt rolig med gelebruken. Eugene Soulemain (hårstylist for flere designere bla. Stella McCartney) bruker en tannbørste, i stedet for fingrene, når han påfører geleen. Slik fordeles geleen jevnere. Dette er et triks det kan være kjekt å prøve ut.

  Denne hårfrisyren ser ekstra stilig ut i kombinasjon med definerte øyenbryn og neonfarget skjorte.

  Fletter

   

  Den kreative sommerfrisyren: Fletter

  Denne hårfrisyren så vi ved Emersons moteshow. Flere fletter var kunstferdig flettet sammen til en knute som satt lavt i nakken. Denne hårfrisyren holder håret vekk fra pannen og ansiktet, den kan til og med overleve en dukkert i bassenget.

  Slik lager du frisyren, lag flere franske fletter tvers over hodet. Bak i nakken vrir du flettene sammen til en chignon. Denne frisyren er også flott til kortere hår.

  Flettene kan enkelt styles hvis håret ditt er tykt og medgjørlig. Frisyren ser perfekt ut i kombinasjon med en skinnjakke over en luftig sommerkjole.

  Løst og ledig hår med en twist

   

  Den nonchalante sommerfrisyren: Løst og ledig hår med en twist

  Denne hårfrisyren er både vakker og praktisk. Modeller fra motehusene Gucci, Louis Vuitton og Luca Luca, festet håret som var tvunnet på siden med iøynefallende hårsmykker. De myke bølgene gir frisyren et nonchalant preg.

  Det kan ikke gjøres enklere en dette! Ta en lokk av håret på begge sider av pannen og tvinn dem bakover. Fest de tvinnede lokkene bak med den hårpynten du ønsker.

  Denne looken er perfekt til bølget hår og i kombinasjon med bermuda shorts.

  Bølger med beach-look

   

  Frekk sommerstil

  Victoria’s Secret’s engel Candice Swanepoel i vår favoritt sommerfrisyre, bølger med beach-look og strålende smil. Miranda Kerr slår fast at beach-looken er vakker til brunetter.

  Bølgene i hårlengdene lages ved hjelp av en krølltang. Hold krølltangen vertikalt mens du legger en etter en partisjon av håret rundt den. Håret legges tilfeldig rundt skaftet enten mot eller vekk fra ansiktet. Hold enden av håret selv i stedet for å feste det i klypen på tangen. Dette er kritisk for å få det karakteristiske rufsete beach preget på bølgene.

  Det perfekte antrekket til beach-looken er selvfølgelig en bikini med en gjennomsiktig topp.

  Langt hår med sidestyling

   

  Den glamorøse sommerfrisyren: Langt hår med sidestyling

  Maika Monroe viser hvor elegant det er med langt sidestylet hår. På varme sommerdager holder det nakken deilig kjølig, fri for hår

  Til denne sommerlige frisyren, er håret kjemmet stramt tilbake på den ene siden og faller løst over skulderen på motsatt side. Du kan gjerne feste håret i nakken med et par hårnåler.

  Glamorøse bølger gjør denne sommerlige frisyren komplett, og den er perfekt i kombinasjon med topper og kjoler med cut-out topp.