C-\fakepath\For frisører DK-NO
Hårstyling

Fletter til kort hår

Fletter til kort hår
Pixie hår med en tvist: Modellen Ruby Rose har dekorert sitt korte hår med en flette på toppen av hodet
© Getty Images

Viktig spørsmål: Kan man bare flette håret sitt hvis man har langt hår? Nei langt ifra. Med våre topp 5 styles kan man se hvordan fletter også kan brukes i frisyrer til kort hår, for eksempel pixie klipp og bob. Har du blitt bitt av flette trenden? La deg inspirere!

 

 • En trendy klassiker: romantisk, uformelt, eller tøff - fletter er veldig populært akkurat nå. Kjendiser, bloggere og modeller har alle fletter (til og med på den røde løper). En flette gir det lille ekstra på null komma niks. Presis og perfekt styling er ikke nødvendig når det gjelder fletter. Den nye generasjonen av frisyrer krever en flette som er litt mere tilfeldig, uformell og gjerne litt rotete!

  Men da trenger du lang hår, ikke sant? Ikke nødvendigvis. Du kan flette håret ditt selv om du har kort hår, enten som en liten detalj eller som en frisyre i sin helhet. Det er helt fantastisk hvor mye man kan få ut av kort hår, så som pixie klipp, bob og andre korte frisyrer. Vi presenterer her 5 ideer til hvordan du kan flette ditt korte hår helt uten profesjonell hjelp.

   

 • Fletter til kort hår

  Fletter til kort hår

  © Getty Images  

  Flette med undercut

  Kelly Osbourne vet hvordan man skal style kort hår. Hun kombinerer ikke mindre enn 3 hårtrender: lilla nyanser, barberte sider(= kul undercut) og hårflette! Sangeren har tatt det lengste håret bakerst på hodet og flettet en fransk flette fra nakken og opp. Håret på toppen blir deretter festet med en glitrende brosje( se den på venstre side av bildet). Brosjen er faktisk  også en nåværende hårtrend…

   

  Fletter til kort hår

  © Getty Images  

  Flettet midtskill

  Har du pixie frisyre? Da kan du flette det langs med midtskillen. Langt hår på toppen av hodet gjør det lett å style en flette som gir masse blikkfang. Det første du gjør for å oppnå denne frisyren er å putte hårvoks i tuppene for ekstra hold. Deretter tar du to hår seksjoner foran ved hårfestet. Kryss dem over hverandre og fest tuppene med en hårnål. Deretter tar du tak i to nye hår seksjoner og repeterer denne prosessen til du har nådd hele veien bak på hodet. Dette vil til sist se ut som en flette. Spray håret ditt til sist med hårspray.

  Fletter til kort hår

  © Getty Images  

  Pixie delt på tre

  Har du kort hår? Da kan du for eksempel flette tre små seksjoner så det ser ut som en stor flette. Eller snurre seksjonene hver for seg. Denne metoden er like populær som selve fletten, men fungerer bedre hvis du har veldig kort hår. Bruk hårvoks til å holde seksjoner og tupper på plass. Sidene av håret lar du være som det er, eller styler det stramt bakover med hårgele.

   

  Fletter til kort hår

  © Getty Images  

  Gjør om boben din til cornrows

  Med bob frisyren kan du flette håret tett til hodebunnen, også kaldt ”cornrows”. Navnet kommer av at fletten ligner korn på rad og rekke, og blir i dag brukt igjen så som på nitti-tallet. Hvis du har lyst til å prøve cornrows fletter du hele håret veldig stramt fra rot til spiss. Du kan også velge en bløtere versjon hvis du bare knyter en eller to seksjoner på én side - dette skaper også den populære sidecut effekten!

  Fletter til kort hår

  © Getty Images  

  Kort stylet hår med flette

  Er håret litt på skakke? Med en diagonal flette skaper du et skikkelig blikkfang! Skuespiller, DJ og model Ruby Rose viser oss hvordan det skal gjøres, kort hår men på en feminin måte. Det første du gjør er å legge det korte håret ned langs siden, deretter tar du håret på toppen av hodet og fletter det på skrå bakover på hodet. Dette er en fin detalj til hår som er frisert med hårgele. Hårgele holder også håret på plass. Denne fletten gir en super kul kontrast til frisyren!