Hårstyling | Hårtrender for kvinner

Trendfrisyrer 2015: Backcomb Grunge

Søt eller sexy? Backcomb Grunge stilen gir kvinner muligheten til å forandre look etter humøret. “Mottoet ‘Do what suits you’ passer ekstra godt til denne looken” forklarer kjendisfotografen Mario Testino

“Hvis en er blond og har denne frisyrer 2015 bør fargen være virkelig lys – en vakker hvit blond som Claudia Shiffers vil være perfekt” legger Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach til. Håret må være langt, minst forbi haken, så det kan samles i en løs hestehale i nakken. Alle kan bestemme hver især om skillen skal være midt på eller til siden – alt som teller er at håret ligger flatt mot ansiktet. Armin Morbach anbefaler på det sterkeste intenst pleiende hårprodukter for å opprettholde looken, og for å sikre at hårstrukturen holder seg sunn og vakker. Hans bonus tips: tuper håret med en børste for å minimere slitasje.

Her får du en titt fra stylingen og fotoshootet.

Galleri: Styling av looken Backcomb Grunge

Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach om trendlooken

Backcomb Grunge: Hva gjør denne looken spesiell?
ARMIN MORBACH: Denne looken kan gjøre vanlig blondt hår til noe helt spesielt. Den ville være fantastisk til et vakkert ansikt med lysere øyenbryn.

Hvilken type blond er den best til? Og hvor kort kan en tillate håret å være?
ARMIN MORBACH: Fargen er viktig. Det er en lys, klar blond tone, med matt tekstur, et snev av askefarget. Men looken er også fantastisk i rødt, og den kan også være flott til brunetter. For å kunne samle håret i nakken bør det være minst skulderlengde. Proposjonene i frisyren er best hvis håret er enda ti til tyve centimeter lengre.

Bleking og tupering er tøft for håret. Hvordan ville du foreslå å pleie håret for å bevare det mykt og glansfullt?
ARMIN MORBACH: Det stemmer. Du bør absolutt ikke tupere bleket hår hver dag, men nå og da, f.eks. til en tur på byen, vil ikke skade håret. Jeg anbefaler også, alltid å bruke en børste når du tuperer håret, det er mye mer skånsomt. En kam sliter raskere på håret.

Hvilken stil passer til Backcomb Grunge?
ARMIN MORBACH: Du får et flott harmonisk utseende ved å kombinere stilen med 60 og 70-tallsmote. Looken ville også være søt med boyfriend-bukser, t-skjorte og rød leppestift.

Backcomb Grunge minner litt om Birgitte Bardot, ikke sant?
ARMIN MORBACH: Du tar ikke helt feil der! Det er selvfølgelig der looken kommer fra, men gjennom tidene har det også vært flere brunetter som har stylet håret på denne måten – som Sophia Loren og Gina Lollobrigida.