Hårfarge | Rødt hår

Farg håret ditt rødt: følg trenden og bli en rødtopp

Ordet rødt i rødhåret dekker et utrolig bredt fargespektrum, som går fra en varm rødbrun til den ganske unaturlige hårfargen lilla. Bleking pleide å være første steg når en skulle farge håret rødt. Med dagens nye fargeteknologier er dette sjelden nødvendig

Rot färben
© Claude Guillaumin

Rødt hår: Så vakkert kan det være.

Rødt er uten tvil den mest trendy hårfargen for tiden. For øyeblikket er det spesielt den flammende kopperfargen, som så vidt kan passere som naturlig, som er moteverdenens store begeistring. Rødhårede modeller har aldri vært så ettertraktede som nå!

Har du også skulderlangt hår, kan du bli en av de banebrytende personlighetene innenfor denne trenden. Oppsatt rødt hår og stripete myke lokker av rødt hår er spesielt moderne. Selvfølgelig er det ingen trend, uten at du også finner en mot-trend. Blåtoner i rødt hår og superkorte hårfrisyrer med barberte nakkepartier, så vel som de røde stripene vi kjenner fra Rihanna, vil også ha mange fans i 2011.

Farg håret rødt:

Slik farger du håret rødt
 • Tip 1:

  Det er enkelt å farge håret rødt, så lenge du ikke ønsker en farge som er lysere enn din egen. Bruke en farge som skylles lett ut av håret for å eksperimentere med. Så slipper du å måtte bekymre deg for etterveksten som kan ødelegge det inntrykket du vil skape med den nye hårfargen din.

 • Tip 2:

  Vanligvis innebar forvandlingen fra brunt til lyst kobberfarget hår at håret først måtte blekes. Først ble de mørke pigmentene fjernet og så ble de røde tilført. Det virker logisk. Nye permanente hårfarger med holdbarhetsfaktor 3 lysner håret litt og forvandler derfor lett mørkebrunt hår til en fyrig rødtone.

 • Tip 3:

  Det er vanligvis problematisk å farge hår som er bleket. Dette gjelder ikke rødfarge. Generelt tar håret opp rødfargen veldig lett, uten at du får noen fargeoverraskelser.

 • Tip 4:

  Skal du farge grått hår rødt er det best å ta turen innom frisøren. De røde pigmentene fester seg annerledes til hvitt hår enn til hår som inneholder naturlige pigmenter. Du bør få råd fra en ekspert før du farger hvitt hår rødt. Eksperten vil vurdere din hårkvalitet og fargen du ønsker og sikre at du ikke ender opp med rosa hår eller kommer til å se ut som en slags nisse eller dverg som tatt ut av eventyrland.

 • Tip 5:

  Å farge håret rødt kan ikke brukes som en metode for å se yngre ut. Hårstylister mener at rødt hår fungerer som en selvlysende reklame som setter fokus på ansiktet. Alles øyne vil bli dratt mot ansiktet, i all sin naturlige prakt. Det inkluderer også selvfølgelig rynker. Kvinner som ønsker å fremstå så unge som mulig burde sky rødt hår som pesten. Dette gjelder spesielt varianter av rødt med blåtoner, som ser mer kunstig ut.

 • Tip 6:

  Hårfarger som ligger mellom blond og rødt, fremstår som spesielt myke og naturlige. Disse tonene er rett og slett perfekte for kvinner med lys hud og grønne eller blå øyne. De rustfargede nyansene ser spesielt harmoniske ut, når de bæres av brunetter med brune øyne.

 • Tip 7:

  Når du bruker en rød hårfarge hjemme, bør du passe på å ikke få fargen på tøy, gulvtepper eller fliser. Det kan være en stor utfordring å bli kvitt de røde flekkene. Når du bruker hjemmefarge bør du ta på en mørk t-skjorte eller legge et gammelt håndkle, som godt kan bli flekkete, over skuldrene.

 • Tip 8:

  Ta deg god tid hvis du ikke er sikker på om du har funnet den riktige fargenyansen. Det kan bli nødvendig å bleke håret hvis rødfargingen mislykkes helt. Rådfør deg med en god venn før du beslutter deg for fargen.