Hårfarge | Hårstiler og hårfarge trender

Trendfrisyrer 2015: Double Square

Bland litt opprør, litt trass, litt 80-tallsinspirasjon: Kvinner som velger frisyrer som Double Square er garantert å tiltrekke seg oppmerksomhet. ”En Jeanne D’Arc i gatestil” – det er Armin Morbachs assosiasjoner til Double Square-looken.

 “Denne looken er spesielt bra til den frigjorte kvinnen,” sier Schwarzkopfs hårekspert. I Double Square looken, her er både klipp og farge like viktig. Double Square får sin unike karakter fra hakkete konturer og skarpe kontraster som rød og sort. Armin Morbach: ”I denne looken er det ikke egentlig noen kanter, alt er hakkete eller spisst” Lookens konturer understrekes med strukturer du kan oppnå med en god voks. ”Dette er ikke en ryddig look, det skal helst se ut som gårsdagen bob” sier Armin Morbach. ”Double Square består av rette linjer som er brutt opp med et hakkete utseende” En sort dress eler en rød aftenkjole hever Double Square til det ultimate motestatement. De rene linjene i looken gjenspeiler seg i makeup valget: tydelig innrammede øyne og en dyp rød leppestift fullfører uttrykket.

Bilder fra høydepunktene under stylingen og fotoshootet finner du her

Gallery: Stylingen av Double Square looken

Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach om hårmoten Double Square

Kan du beskrive denne looken med et par setninger, og berøre klippeteknikk, farge og særegenheter?
ARMIN MORBACH: Double Square er veldig moderne. Denne looken har noe fransk over seg, samtidig som de røde og sorte tonene kunne plassere den i New York. Jeg simpelthen elsker når noen tar rød som basisfarge og farger håret under to toner mørkere. Jeg liker også voksteksturene i Double Square frisyrer veldig.

Dramatiske, hakkete konturer: er det en vesentlig del av trendfrisyren?
ARMIN MORBACH: Hakkene i frisyren er veldig viktig. En frisør kan til og med bruke en kniv til effekten i klippen.

Hva vil en kvinne uttrykke med denne trendfrisyren?

ARMIN MORBACH: Her er det snakk om kvinner som vil ses, og konturene og fargene i denne looken er så intense at det kan de heller ikke unngå å bli. Denne frisyren krever dramatiske kontraster som mørk hud med lyst hår eller sort hår med rødtoner. Her er det snakk om damer som ikke bryr seg om at mannen sier ”Det kler du ikke”. Dette er for oppsiktsvekkende kvinner.

Og med en slik look, hva med moten?
ARMIN MORBACH: Jeg forestiller meg en arkitekt i New York, for eksempel, I Helmut Newton og osende av selvtillit. En tøff sort dress eller en rød aftenkjole med klar rød leppestift er supert til Double Square. Denne looken er et motestatement – alltid. Double Square består av rene linjer som brytes opp med en hakkete look.

Og hvilken makeup gjør looken komplett?
ARMIN MORBACH: Med denne looken kan makeupen være dramatisk. Jeg ville foreslå mørke øyne, skarpe kantede linjer uten øyenskygge som myker opp. Legg til sort neglelakk eller noe med lit punk-preg, men alt presentert veldig elegant. Med denne looken ville jeg konsentrert meg mindre om leppene og valgt å legge fokus på øynene.